Vēl līdz 12. jūnijam Valsts kanceleja aicina pieteikties inovāciju sprintu konkursam

Dalies

Konkursa mērķis 2023. gadā ir atbalstīt valsts tiešās pārvaldes iestādes aktuālu problēmjautājumu risināšanā.  Konkursa kārtībā tiks izvēlēti 3 pieteikumi, ar kuriem tālāk strādās Inovāciju laboratorija un piesaistītie speciālisti, organizējot inovāciju darbnīcas (jeb sprintus). Inovācijas laboratorijas mērķis ir sniegt drošu un motivējošu vidi eksperimentiem un kopradei, lai attīstītu lietojamus risinājumus esošajām problēmām un jaunām vajadzībām.

Inovācijas sprintu konkurss ir iespēja valsts tiešās pārvaldes iestādēm pieteikt jebkādus ar rīcībpolitikas izstrādi un pilnveidi saistītus problēmjautājumus vai idejas, kas līdz šim nav risināti, kurus ir bijis izaicinoši risināt vai kuru risinājumu meklēšanai nepieciešami papildspēki.

Iesniedzamie problēmjautājumi var skart ļoti plašu tēmu loku. Katrai iestādei tie būs citi, tomēr tiem jābūt saistītiem ar administratīvā sloga mazināšanu, procesu vienkāršošanu, jaunu procesu vai pakalpojumu izveidi u.c. Šobrīd izsludinātāja konkursā ir plānots atlasīt 3 šādus problēmjautājumus, un pēcāk Inovācijas laboratorija kopā ar piesaistītiem ekspertiem jeb fasilitatoriem palīdzēs šos jautājumus risināt ar inovāciju sprinta metodi. Problēmu un izaicinājumu risināšanai tiks nodrošināts metodoloģiskais atbalsts, savukārt Valsts kanceleja koordinēs inovācijas sprintu veiksmīgu norisi, kas arī sniegs atbalstu izstrādāto prototipu jeb iespējamo izstrādāto risinājumu pilotēšanas laikā.

Aicinām smelties idejas un iedvesmu par iepriekš risinātajām tēmām Inovācijas laboratorijas mājaslapā šeit: https://inovacija.mk.gov.lv/lv/category/laba-prakse-latvija/  un šeit: https://inovacija.mk.gov.lv/lv/category/rezultati/

Aicinām arī ideju pieteikuma procesā izlasīt vēl šīs divas publikācijas mūsu mājas lapā:  

Projekta iesniedzējs konkursam var iesniegt arī vairākus projekta pieteikumus.

Detalizētāku informāciju aicinām meklēt projektu konkursa nolikumā:

Valsts pārvaldes inovācijas sprintu projektu konkursa nolikums

Projektu pieteikuma veidlapa

Projekta pieteikumu jāiesniedz līdz 2023. gada 12. jūnijam. Projekta pieteikumu iesniedz elektroniski, to nosūta uz e-pasta adresi: inovacija@mk.gov.lv ar norādi “Pieteikums Valsts pārvaldes inovācijas sprintu projektu konkursam”. Valsts kanceleja apstiprinās pieteikuma saņemšanu.

Lai konsultētos par projekta pieteikumu sagatavošanu, aicinām sazināties ar Valsts pārvaldes politikas departamenta Valsts pārvaldes attīstības nodaļas konsultanti inovācijas jautājumos Eviju Taureni, tālr. 26346996, e-pasts: evija.taurene@mk.gov.lv.

Katra valsts tiešās pārvaldes iestāde var projekta gaitā īstenot vienu dizaina sprintu. Inovācijas sprinti būs jāīsteno līdz 2023. gada beigām, ar iespēju termiņu pagarināt. Katra sprinta īstenošanai tiks organizētas vairākas sprinta sesijas.

Konteksts:

Inovācijas sprinti tiks īstenots Latvijas Atveseļošanas un noturības mehānisma plāna investīciju projekta “Publiskās pārvaldes inovācijas eko-sistēmas attīstība” (turpmāk – investīciju projekts) ietvaros.

Investīciju projekta īstenošanas laikā kopumā paredzēts organizēt 15 inovācijas sprintus (2023. – 2025.) un no 2024. gada arī pašvaldībām būs  iespēja startēt sprintu uzsaukumos.

Kopējais pieejamais Atveseļošanās fonda finansējums inovācijas sprintu īstenošanai 2023. gadā ir 30 000 (trīsdesmit tūkstoši) euro, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli. Viena inovācijas sprinta īstenošanai paredzēti 10 000 (desmit tūkstoši) euro, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli. 2023. gadā ir paredzēts īstenot trīs inovācijas sprintus.

Investīciju projekta ietvaros paredzētajai darbībai pieejamais finansējums tiks izmantots, lai segtu piesaistītā fasilitatora izmaksas. Tieši maksājumi konkursa uzvarētājiem nav paredzēti.