Aizvadīta pirmā izpētes posma misija projektā “Publiskās pārvaldes inovācijas kapacitātes attīstība”

Dalies

No 20. līdz 24. februārim norisinājās pirmā misija publiskā sektora inovācijas kapacitātes celšanai, lai pētītu un vērtētu pašreizējo inovācijas kapacitāti valsts un pašvaldību līmenī un noteiktu galvenos izaicinājumus. Šajā posmā tika īstenotas valsts pārvaldes un pašvaldību līmeņa intervijas un darbnīcas, lai izprastu Latvijas publiskā sektora spēju izmantot inovācijas labāku rezultātu sasniegšanai.

Misijas norisinājās četros līmeņos. Vispirms Rīgā norisinājās individuālas intervijas un fokusa grupas ar augsta līmeņa iesaistītajām personām (high level impact stakeholders), kā arī Rīgā tika aizvadītas trīs domnīcas Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) pārstāvju vadībā. Viena no domnīcām tika vadīta inovācijas līderiem un pilsoniskai sabiedrībai, pirmo reizi iesaistot tādas nevalstiskās organizācijas kā LTRK un LDDK. Tāpat pirmo reizi tika aicināts atbalsta personāls, t.i, personāla vadītāji, juristi, finanšu jomas un citi speciālisti. Trešajā domnīcā piedalījās augstākā līmeņa vadītāju attīstības programmas dalībnieki (valsts sekretāri, valsts sekretāru vietnieki, padotības iestāžu vadītāji).

Vienlaicīgi šīs aktivitātes reģionālajā līmenī  notika arī Valmierā – intervijas, fokusa grupas un viena domnīca. Misijas mērķis bija izpētīt esošo situāciju un noteikt prioritātes pašvaldības līmenī.

“Inovāciju laboratorijai ir visas iespējas kļūt par etalonu publiskā sektora inovācijas atbalsta infrastruktūrai,” projekta atklāšanas pasākumā sacīja Eiropas Komisijas nodaļas vadītāja vietnieks Sebastjēns Reno (Sebastien Renaud).

Projektu realizē Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) Publiskā sektora inovācijas observatorija (OECD OPSI) sadarbībā ar Valsts Kancelejas Inovācijas laboratoriju un Eiropas Komisijas Strukturālo reformu atbalstošo ģenerāldirektorātu (EK DG Reform), lai izprastu un veidotu spēju strādāt inovatīvos veidos, nodrošinot efektīvus un produktīvus sabiedriskos pakalpojumus. Ar šo projektu OECD sniegs augsta līmeņa norādes un konsultācijas Latvijas valdībai, izvērtējot Latvijas publiskā sektora inovatīvās kapacitātes virzītājspēkus, veicinātājus un šķēršļus. Galvenais mērķis ir atbalstīt publiskā sektora darbības pārveidi, lai sasniegtu izvirzītos mērķus un nodrošinātu sasniegtos uzlabojumus iedzīvotājiem.

Vairāk par projektu lasi šeit.

Projektu finansē Eiropas Komisijas Strukturālo reformu atbalstošais ģenerāldirektorāts.

Reģionālā sesija Valmierā

Augstākā līmeņa vadītāju attīstības programma

Valsts pārvaldes inovācijas tīkls un pilsoniskā sabiedrība