OECD-OPSI Inovācijas rokasgrāmata: jauns resurss publiskā sektora izaicinājumu risināšanai

Inovācijas rokasgrāmata
Dalies

Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) Publiskā sektora inovācijas observatorija (OPSI) publiskojusi Inovācijas rokasgrāmatu (The Innovation Playbook). Tā piedāvā pieejamu un praktiski izmantojamu interaktīvu rīku, lai risinātu publiskā sektora problēmas.

Rokasgrāmata ir orientēta uz lietotāju, palīdzot augstākajām amatpersonām un vidējā līmeņa vadītājiem novērtēt un paplašināt savu izpratni par inovācijas izaicinājumiem, identificēt iespējas uzlabot publiskā sektora sistēmas un pārvērst inovācijas principus konkrētā darbībā.

Interaktīvais rīks sastāv no 167 darbības iespējām jeb izspēlēm, 34 rīku komplektiem un 32 globālu gadījumu izpētes piemēriem, sniedzot atbalstu praksē īstenot publiskā sektora inovācijas deklarāciju. Rokasgrāmatas interaktīvā ceļojuma laikā lietotāji ir savienoti ar esošajiem resursiem, tostarp OPSI Toolkit Navigator un OPSI Case Studies Database, un izpilda trīs soļus:

1. solis: kādi ir izaicinājumi, kurus vēlaties risināt?

2. solis: kur jūs atrodaties šobrīd?

3. solis: kā jūs varat uzlabot savu situāciju?

Rokasgrāmata tika kopīgi izveidota ar 10 valstu – Austrālijas, Beļģijas, Čehijas, Vācijas, Luksemburgas, Nīderlandes, Portugāles, Rumānijas, Spānijas un Zviedrijas – vadības grupu atbalstu, kā arī Somijas un Dānijas konsultatīvo atbalstu.

Vairāk par Inovācijas rokasgrāmatu uzzini šeit.